divendres, 18 de novembre del 2016

Excursió a Gocta

Avui hem anat a veure la cascada de Gocta (771m), la tercera més alta del món. Té dues parts: la primera, d’uns 270m, i la segona de 500m. Bé, ens van dir que era la 3a més alta (i la 4a, i la 5a, a cada lloc posa una cosa diferent...) i hem descobert a la Wikipedia que és la 16a... Total, que és MOLT alta i punto.

Hem trigat 1h30’ en arribar en furgoneta fins el poble de Cocachimba, des d’on es comença a caminar. El guia ens ha explicat que hi ha tres camins:  
- Un des del qual pots veure només la part de dalt.
- El que hem fet nosaltres, que són uns 6km d’anada, i que arriba només a la part de baix, fins la llacuna.
Un des del qual camines fins la part de dalt, i després pots baixar per un caminet fins la llacuna de sota (18 km). Ens hem quedat amb ganes de fer aquest! Potser tornem al gener-febrer quan hi hagi més aigua a la cascada i sigui encara més espectacular, i fem aquest camí. O potser no, ja veurem, que tenim moltes coses a visitar...

Aquí es poden veure les dues parts de la cascada!
Aquesta només és la 2a part, d'uns 500m

També ens ha dit que la mitja són 2h30’en arribar fins la cascada i una mica més per tornar, que fa pujada. La Núria i jo hem trigat 2h en anar –parant i fent fotos-, i 1h30’ en tornar, som unes champions!!!! Al Jordi l’hem perdut només començar, que la seva velocitat caminant és superior a la resta dels mortals... Pel camí ens hem trobat a l’Isaac, el noi de Nou Barris, que havia fet nit per allà dalt en una hamaca i estava de tornada! També hem conegut a un grup de peruans de Jaén pel camí, aquí tothom és molt simpàtic!


Ens hem anat acostant a la cascada, i quan l’hem vist de més a prop... espectacular. Era enorme!!!!!!! No s’acabava mai. I quan hem arribat a la part de baix de tot i aixecaves la vista, buf, impressionant, i això que només es veia la segona part, perquè no arribava la vista per veure la primera. Quan et posaves just al costat de la llacuna et mullaves per totes les gotes que esquitxaven, i tot semblava un núvol ple de vapor. Hem estat una estona per allà fent fotos, buscant pedres amb fòssils, mullant els peus al riu... Ha estat bé!


De tornada hem hagut de suportar a alguns turistes pijos que anaven a cavall, mentre exclamaven (des de dalt del cavall): “uf, vaya cuesta!!”, i nosaltres els maleíem internament mentre ens achicharràvem sota el sol. Quan ja estàvem a punt d’arribar al poble de Cocachimba, hem parat en una casa a comprar un got de canya de sucre, molt dolç però ideal per reposar forces! Un cop al poble hem dinat, i després ens hem hagut d’esperar mil hores per agafar el bus. Sabeu per què? Doncs perquè el nostre guia ha hagut d’anar a rescatar a una senyora que anava amb TACONS i que encara no havia arribat al restaurant!!!!!! Us ho podeu creure? Qui coi va d’excursió amb tacons???? En fi...

Un cop a Chacha ens hem dutxat i hem anat a veure un concert de “música andina psicodèlica”, ha estat guai. El més graciós ha sigut que coneixíem a gairebé tothom que estava al bar, com si visquéssim en un petit poble!!! Estaven els nostres amics artesans, els guies de Kuelap i Gocta, gent de l’excursió, el noi de Nou Barris... Com una petita família, tu!


Hem anat a sopar una hamburguesa BONÍSSIMA amb l’Isaac (9barris) i dues noies basques que hem conegut a l’hostal. Després hem anat a la discoteca La Orgánica, jo no estava gaire convençuda, però contra tot pronòstic, ho vaig donar tot!!! I això que no coneixíem cap cançó, no posaven res comercial, tot era cúmbia i més cúmbia... fins i tot ens van treure a ballar! Però ens vam escapolir ràpid jaja. La Núria i jo ens ho vam passar súper bé! En resum, un dia cansat però divertit :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada