diumenge, 26 de febrer del 2017

Ica i Huacachina

Ens hem tornat a aixecar d'hora i a les 7:20h sortia el bus cap a Ica. Molt còmode, i hem vist una pel·li sobre Jesse Owens. En una hora i poc hem arribat. La meva impressió d'Ica: una ciutat lletja, moooolt bruta, sorollosa i fa pudor. Ha guanyat a Chiclayo en el meu ranking de "pitjors ciutats de Perú". Hem arribat al nostre hotel després de passar per un barri una mica xungo, avui era dia de mercat. Hem deixat les coses a l'habitació, que és mooooolt millor que la d'ahir, i hem anat a investigar una mica la ciutat. Primer hem anat a la Plaza de Armas, que no té res de l'altre món. Per no tenir, no té ni catedral a la plaça.

Plaza de Armas d'Ica
Església que es cau a trossos...
Es veuen les dunes des del centre de la ciutat!
Així que hem anat cap al Museu Arqueològic d'Ica: era simple però hi havia diferents objectes de les cultures Paracas, Nazca, Wari i Chincha. Hem vist peces de roba, eines, ceràmica, cistelles... Ha estat bé, tot i que no es podien fer fotos. I a l'última sala: una exposició de mòmies increïble!!!! Algunes amb trepanacions cranials, altres amb deformacions del crani provocades (molt allargats!), altres amb cabells súuuper llargs (tot i que algunes eren una perruca), un nen, una dona amb el seu bebè, un home amb característiques asiàtiques... Déu n'hi do!! Els paracas posaven als seus morts en posició fetal dins d'una cistella, i els embolicaven (fardo mortuorio) amb moltes capes de diferents teles. Durant la visita m'he marejat una mica i m'he hagut d'estirar en un banc, beure aigua i menjar galetes. Al sortir, hem vist al pati del museu una representació de les línies de Nazca.

Museu Regional d'Ica
Dibuix del que es pot veure dins del museu
Dibuix del que es pot veure dins del museu
Autobus al costat del museu (sembla de pel·li!)
Hem anat a dinar (pollastre, per variar) i després hem agafat un taxi cap a la llacuna de Huacachina. Només arribar ens hem pujat en un arenero (també anomenat "tubular", un 4x4 sense portes, ni sostre, ni vidres, que va pel desert!) i hem començat a pujar i baixar dunes. El paisatge era maquíssim!! Que n'és de maco, el desert! Quines dunes més precioses!! En algun moment hem baixat per fer fotos, i hem pogut fer "sandsurfing"!! Hem baixat per les dunes estirats en una taula de surf! 4 cops, ha sigut molt guai!! En 2 ocasions hem hagut de tornar a pujar la duna caminant, i carai, que cansat! En les altres dues ens ha recollit el nostre tubular jeje. Ha estat una experiència divertida i diferent. Fins i tot el Víctor, que no estava massa convençut, s'ho ha passat súper bé! :)

L'arenero / tubular
Llacuna de Huacachina (i els hotels)
Al cap d'una horeta hem tornat cap a Huacachina, hem fet més fotos i hem passejat una mica. Sí, hi havia massa hotels i molta gent, i pels voltants de la llacuna no estava massa neta, però la veritat és que m'ho imaginava encara pitjor.

Huacachina
Tot de gent banyant-se a la llacuna...
 A les 17h i poc hem tornat cap a Ica, hem passat per un súper a comprar algo per sopar, i cap a l'hotel falta gent! No ens feia massa gràcia tornar més tard, pel barri xungo... Dutxa, sopar i a veure la gala dels Oscars!

El nostre barri xungo i brut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada