dissabte, 25 de febrer del 2017

Illes Ballestas i Reserva Nacional de Paracas

Ens hem llevat a les 6.40h com uns champions i a les 7.00h ja estavem sortint de l'hostal. Hem anat cap al port i allà hem contractat els tours per anar a les illes Ballestas i a la Reserva Nacional de Paracas. Començaven a les 8h però hem trigat una miqueta més en sortir. 

Illes Ballestas
Hem fet cas a una recomanació que vam llegir per internet i ens hem assegut a la part esquerra de la llanxa, des d'on es veia tot molt millor. Al cap de poc, hem pogut veure el geoglif de "El Candelabro", una figura enorme dibuixada en una vessant que dóna al mar, i que no se sap qui la va fer ni què significa (va ser la cultura Paracas? Els pirates per assenyalar un tresor? Els extraterrestres?).

El Candelabro
El Candelabro
Seguint la ruta, hem vist moltes aus marines (sobretot pelicans, però també gavines i cormorans  -corbs marins- volant tots en fila o en forma d'V, fent unes formacions molt xules!!). 
Pelicans!!!
+ pelicans!
Ara, el plat fort de la visita ha estat veure els LLEONS MARINS (No foques!!). Ha sigut una passada!!! Els mascles molt més grans que les femelles: alguns nedant, altres prenent el sol a les roques, i la gran majoria estirats a les platges. He fet moooltes fotos! Hem vist la zona dels "mascles vençuts" i també la zona de "la maternitat", on hi havia molts bebitos i feien molt de soroll, tots cridant. Ens ha agradat molt!!

Femelles de lleó marí prenent el sol
Platja dels "mascles vençuts"
"La maternitat", mares i cries (i alguns mascles)
A les 11h ha començat el tour per la Reserva Nacional de Paracas, aquest cop en bus. La Reserva es troba a la península de Paracas i ocupa una superfície enoooorme, tot desert. Però desert de diferents tonalitats i colors, mai no havia vist res igual! I tot al costat del mar, quina combinació!! Hem vist "la Catedral", una formació rocosa a l'aigua (abans era més gran però amb el terratrèmol de 2007 es va caure un tros). 

Tot deseeert!!!
El que queda de "La Catedral"
Reserva Nacional de Paracas
També hem parat a diferents miradors i hem fet fotos de les platges (com la Playa Roja, única a Perú) i dels bonics paisatges àrids al costat del mar. Ens hem pogut banyar a la Playa de la Mina, que estava súper plena. El guia ens ha explicat que "Paracas" significa "lluvia de arena". I finalment hem dinat peix en una terrasseta al costat del mar. 

Playa Roja des d'un costat
Playa Roja des de l'altre costat
Playa Roja
Aquesta excursió m'ha agradat més del que pensava! Les vistes i els paisatges eren increïbles, alguns semblaven d'un altre planeta. Al tornar a Paracas hem passejat una mica pel passeig marítim i hem comprat algun que altre souvenir. Hem tornat a l'hostal, ens hem dutxat i hem reservat un bus a Ica per demà al matí.

Passeig marítim de Paracas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada