dijous, 23 de febrer del 2017

Lima 2. Huaca Pucllana, La Punta y Museo Larco

Avui ha sigut un dia molt productiu!! 
Un cop dutxats i esmorzats, hem agafat el Metropolitano i hem anat a veure la Huaca Pucllana, just on comença el barri de Miraflores. Estava ben al mig de la ciutat, com la Huaca del Arcoiris a Trujillo!!! Però aquesta era molt més gran. Va estar ocupada per 3 cultures: primer els Lima, que la van contruir; després els Wari, que van guanyar la guerra contra els Lima i van fer servir la huaca com a cementiri de gent important; i finalment els Ychsma, que també la van fer servir com a cementiri i la van tapar amb sorra i pedres per a que no la profanessin. La visita guiada ha estat molt interessant!

Huaca Pucllana

Al bell mig del barri de Miraflores
El guia ens ha dit que el complex té una mida de 600 metres quadrats, però que en realitat deuria ocupar uns 19.000, i que des de la part de dalt es deurien veure 4 huaques més (quan estava en funcionament) i el mar. Les construccions eren d'adobe, i posaven els "maons" en vertical, però no del tot rectes: deixaven uns espais per absorbir les ones sísmiques quan hi havia terratrèmols.

Espais per absorbir les ones sísmiques


També hem vist un hortet amb les plantes que cultivaven, i llames, alpaques i cuys. En aquesta huaca s'han trobat -de moment- 65 tombes.


Quan hem sortit hem caminat gairebé 3 km fins arribar a "El Punto Azul", un restaurant on haviem quedat amb l'Oscar. Hem demanat ceviche mixto, causa de langostino, chicharrón mixto i chicha morada. Hem convidat a l'Oscar a dinar, i hem quedat bastant plens. Al Víctor li agrada el ceviche!!

Causa de langostino
Després de dinar hem anat en bus fins a La Punta, a El Callao. És un barri maco i súper tranquil, però per arribar has de creuar el barri més xungo i perillós del país, que ni la policia vol entrar. Hem anat amb l'Oscar. Durant el trajecte en bus ha pujat un home que venia llibres de dieta naturista: "hay que cuidar el cólon, amigos!". El seu discurs ens feia gràcia. "No comáis intestinos, las vacas tienen la tenia!". En fi. Un cop hem arribat a La Punta, ens hem posat el banyador i ens hem donat un chapuzón. El primer bany del Víctor al Pacífic! :) Estava fresqueta però bona. La platja era tota de còdols enormes, res de sorra. 



L'Oscar ens ha convidat a raspadilla (com un granissat) de fruites i a cremolada (una cosa intermèdia entre els gelats de gel i els cremosos). Hem passejat una mica i hem vist Lima des del nord, i també les illes de Santo Domingo i El Frontón



Al tornar en bus, l'Oscar ja ha marxat cap a casa i el Víctor i jo hem baixat abans, per veure el Museo Larco. Ens ha agradat molt!! Tenien objectes de les diferents cultures de Perú (Chimú, Nazca, Lima, Lambayeque, Wari, Mochica, Inca, etc.) i estava tot molt ben explicat! Hem vist molts objectes de ceràmica (vasijas, peces de decoració, , retrats, gerres...) i també teles molt boniques, i elements de bisuteria (collarets, polseres, narigueras, corones...). Molt xulo!!! I tenen mogollón de peces! 


Manto de la cultura Paracas
Cultura Mochica
Hi havia una espècie de magatzem amb prestatges i prestatges plens! Una passada! També hem visitat una sala d'art eròtic, que era majoritàriament ceràmica mochica.



Al sortir eren quasi les 22:00h i hem agafat un taxi cap a casa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada