dimarts, 28 de febrer del 2017

Sobrevolant les línies de Nazca

Durant la matinada el Víctor m'ha despertat perquè ha notat un terratrèmol... Jo dormia tan profundament que ni m'he enterat!! Hem seguit dormint, ens hem llevat a les 7h, ens hem vestit i a les 8h ja ens han vingut a recollir amb una furgo per anar cap a l'aeroport Maria Reiche Neumann. Allà hem entregat passaports, ens han tornat a pesar i hem vist un tros d'un documental de National Geographic sobre les línies de Nazca. Al cap d'una estona ens han cridat i hem passat un control de seguretat. Quan han vingut els pilots d'Alas Peruanas ens han portat fins l'avioneta i ens han fet fotos abans de pujar. El Víctor i jo hem anat darrere, perquè érem més "livianos". Davant nostre anàven una parella d'alemanys.

Avioneta de la companyia "Alas Peruanas"
Ja ens enlaireeeeem!!!!
El vol ha durat uns 30 minuts i el copilot era simpàtic i ens anava explicant i assenyalant totes les figures. Totes les que hem vist (menys un parell) les hem pogut observar per les dues bandes, per a que es veiessin bé pels dos costats de l'avioneta. Hem vist: la balena, el compàs, el còndor, el gos, el mico, el col·librí, l'astronauta o hombre búho, el flamenc, el lloro, la flor, l'arbre, les mans, el llangardaix, l'aranya, algunes espirals... Ha sigut xulo!! Jo em pensava que es veurien més grans, però la veritat és que algunes costava de localitzar-les (sobretot el mico!). Ens hem marejat una mica de tant girar a dreta i a esquerra. Però hem vist les línies de Nazca en directe!!!!! Ha valgut la pena! :)

La balena
L'astronauta o hombre búho
El mico!!!
El col·librí
El còndor
L'aranya!
El llangardaix, l'arbre i les mans
El bebè dinosaure jaja
La pampa de Nazca, tot desert!
Al tornar a l'hostal hem esmorzat (per fi! Em moria de gana, però sort que no havia menjat res abans de l'avioneta...), ens hem dutxat i hem portat algunes peces de roba a rentar. Hem anat a dinar ràpid i a les 15h ens ha vingut a recollir un guia per portar-nos a visitar els voltants de la ciutat durant la tarda. Hem anat a veure l'aqüeducte de Cantalloc (d'època Nazca!!!): encara porta aigua! S'han descobert uns 50 aqüeductes per la zona, i uns 34 encara funcionen, no és increïble? També hem vist els "respiraderos" en forma d'espiral que van fer els arqueòlegs farà uns 39 anys per tal de netejar l'aqüeducte i que l'aigua hi circuli millor. Són molt xulos!! Però una mica timo perquè t'ho "venen" com si fos dels Nazca i és més actual que res.

El Víctor, el guia i l'aqüeducte
Els "respiraderos"
Els "respiraderos"
Després hem anat a veure el geoglif El Telar, també a les afores de Nazca. A prop també hi havien geoglifs d'espirals que representaven el cotó i la llana. Ha sigut molt interessant perquè al guia li agradava molt xerrar i ens ha estat explicant moltes coses de política i tota la corrupció que hi ha en aquest país.

Geoglif El Telar
Altres geoglifs en forma d'espirals
Vista de la ciutat de Nazca
Finalment, hem anat a veure el complex arqueològic de Paredones, també al costat de la ciutat. Són restes d'un antic assentament inca. Ens ha agradat la visita guiada, ho explicava tot molt bé!!





Ja de tornada a Nazca, hem comprat alguns souvenirs i hem anat a l'hostal a fer temps fins l'hora del nostre bus. Hem sopat un menú baratet i a les 22.30h ja estavem a la terminal. El bus en principi sortia a les 23.15h però ha arribat a les 22.45h!! Bye bye Nazca! Pròxima parada: Arequipa!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada