dimecres, 1 de març del 2017

Arequipa, la ciutat blanca

M'he despertat sobre les 7 (i dos altres cops durant la nit), i ens han posat la pel·li de Zootopia, però només hem vist la meitat... Al cap d'una estona han passat a repartir-nos pastetes i un got de suc per esmorzar. El Víctor i jo estavem asseguts als seients 10 i 11 -els que havíem comprat-, però em vaig haver d'esforçar per aconseguir-los: el bus venia de Lima i ja ens els havien ocupat, i l'hostessa ens portava darrere de tot. Li vaig dir que NO, que nosaltres havíem comprat aquells seients i que jo ja havia anat darrere un cop i no pensava tornar a anar-hi. Així que els 2 okupes endormiscats es van aixecar i van marxar ells cap endarrere. Home!! Ja està bé!!

Total, hem arribat a Arequipa una mica abans de les 9h i hem anat caminant cap a l'hostal. Des de l'autocar havíem vist una mica els volcans (el Misti i el Chachani, que envolten la ciutat!), però a l'arribar ja estava mig núvol i no els hem vist en tot el dia. Arequipa és coneix com a "ciutat blanca" perquè molts dels seus edificis estan construïts amb una pedra volcànica anomenada "sillar blanco". 

Hem deixat les coses a l'hostal i hem anat a veure el Monasterio de Santa Catalina. D'època colonial, vivien en ell monges provinents de famílies riques, amb esclaves i habitacions pròpies i tot! Era com una ciutat dins la pròpia ciutat: 20.000 metres quadrats, enooorme!! Al Víctor no li ha agradat gaire (cal dir que era força car pel que és el recorregut...), però a mi m'ha agradat el fet de que semblava un mini poblet! Em recordava al Poble Espanyol de Barcelona. Amb places, 3 claustres, jardins, cases pintades de blau i altres de vermell, diferents carrers amb noms de ciutats espanyoles (Toledo, Sevilla, Burgos...), etc. Ha estat bé, el lloc era maco i prou interessant!

Claustro del Silencio, només entrar

Una de les habitacions de les monges


Carrers amb noms de ciutats espanyoles



Muralles del Monestir
Al sortir hem anat a dinar, i per la tarda hem visitat el Museo de los Santuarios Andinos, on tenen mòmies de nens i nenes que van ser sacrificats a les muntanyes i es conserven congelades!! La visita consisteix en 20 min de vídeo i després 40 min de visita guiada parlant sobre la cultura inca, els sacrificis de nens/es (guapos/es i purs/es) per demanar favors als déus, les peces que es van trobar amb les mòmies... La peça estrella és la Juanita (12-13 anys, el seu cos es conserva congelat amb òrgans, teixits, sang... tot!!) però no l'hem pogut veure perquè estava al laboratori. En el seu lloc hem vist a la Sarita (16-17 anys, la van trobar al volcà Sara-Sara), també congelada però sense estar tan ben conservada... Ha sigut interessant!!!

Vistes de la Plaza de Armas des del restaurant on hem dinat
Al sortir hem pogut veure l'església de San Agustín, i he entrat a la Catedral a fer fotos (al Víctor no l'han deixat entrar perquè portava pantalons curts...).

Església de San Agustín
Plaza de Armas d'Arequipa
Catedral d'Arequipa
Al vespre hem anat a prendre un Pisco-Sour, estava bo! I ara ja hem sopat i toca descansar. Quin fred que fa aquí!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada