dijous, 2 de març del 2017

Coneixent Arequipa

Ens hem despertat sobre les 8h, he corregut les cortines i... teníem unes vistes impressionants dels volcans Misti i Chachani!!! UNA PASSADA! Més de 6000m, i el Chachani tot nevat, preciós!! 

Misti, 5822 metres
Chachani, 6075 metres
Ens hem llevat i hem esmorzat a la terrassa: cafè i una crêpe enooorme de dolç de llet amb plàtan. Nyam!! 

La porta de l'esquerra era la nostra habitació!
A esmorzaaaar!
A l'acabar hem anat a la Plaza de Armas, perquè jo volia fer fotos de la catedral amb els volcans darrere. Però des de la Plaza no es veia massa bé, i a sobre el dia s'estava ennuvolant... Així que hem pujat a una terrassa sobre els pòrtics que envolten la plaça, i ens hem demanat un cafè i un mate de coca com a excusa per fer fotos des d'allà. Després hem baixat i hem anat caminant fins a la plaça del barri de Cayma, a l'altra banda del riu Chili, i hem vist l'església i hem passejat per allà. Pensàvem que també hi havia un mirador, però no l'hem trobat. El que sí que hem trobat ha estat el barri de Yanahuara: hem passat pels seus carrerons tranquils quan anàvem cap a Cayma. A Yanahuara que hi havia mirador, però com se suposava que tornaríem per la tarda en un free tour que volíem fer, doncs no ens hem fixat massa ni hem fet fotos. Al final el tour no ha passat per allà... Però bé, com ha era tard i s'havia ennuvolat, les vistes no eren tan xules, perquè ja no es veien els volcans.

El Chachani darrere la Catedral!!
El Chachani darrere la Catedral!!
Plaça del barri de Cayma
Tornant cap al centre d'Arequipa des del barri de Cayma

Hem tornat a l'hostal, ens hem dutxat i hem anat a dinar una hamburguesa boníssima al costat de la Plaza. El tour començava a les 14h. Érem un grup d'unes 10 persones, i el guia anava explicant en anglès i en castellà. En un principi no m'ha agradat gaire la manera com explicava, però hem estat 3 hores i s'ha de reconéixer que el senyor s'ha esforçat. Hem vist la Plaza de Armas, una maqueta del Cañón del Colca (dins del museu de Santuarios Andinos), hem vist carrerons bonics que estaven amagats (antics tambos, on es feia comerç), i també la plaça de Campo Redondo: on es diu que es van reunir per primer cop els locals i els espanyols quan començava la colonització el 1540.

Maqueta del canyó del Colca
Antic tambo, carreró dedicat al comerç
Plaza de Campo Redondo
El guia també ens ha portat a un centre on tenien llames i alpaques per fer teixits amb la seva llana: els hi hem donat de menjar i les hem pogut acariciar una mica; i hem vist com una dona separava les llanes manualment, i com una altra teixia.

Alpaquitaaas!
Llama
Alpaca
Nyam nyam!
Separant les llanes manualment
Teixint de la manera tradicional
Hem vist una església que estava construïda amb sillar blanco i sillar rosado, i el palau episcopal, tot  ell fet amb sillar rosado (pedra volcànica). Són 2 dels 3 edificis que hi ha a Arequipa fets amb aquest material. També hem vist la casa on es va crear el primer diari d'Arequipa, que es deia "La primavera", i la casa on va viure el primer president d'Argentina (que era peruà. I el primer president  de Perú era argentí: José de San Martín). Finalment, hem visitat l'església jesuïta de La Compañía i els seus edificis annexos, que eren escoles jesuïtes per a nens, amb molts claustres d'estil andalús, molt bonic.
Església amb trossos de sillar rosado
Palau episcopal
Diferència entre el sillar rosado i el sillar blanco
Església de La Compañía
Claustre de La Compañía
A l'acabar la visita, després d'haver vist mil casonas amb cognoms bascos, s'ha posat a ploure molt fort. M'he comprat un plàstic-chubasquero, que demà anem al Canyó del Colca i té pinta que plourà... També m'he comprat un jersei molt maco (aquest sí!) i un collaret. Hem tornat a l'hostal i hem pagat les dues nits, l'excursió del Colca i el bus cap a Cusco... quina ruïna!!! Hem anat a sopar (rocoto relleno y ocopa a la arequipeña) i ara a dormir! Són les 22h i només dormirem 4 horetes...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada