diumenge, 5 de març del 2017

Carnaval a Cusco!

Després de passar una nit no gaire bona al bus (no era tan còmode com MovilTours i em despertava a cada hora...), hem arribat a Cusco sobre les 7h. Plovia i hem agafat un bus cap a la Plaza de Armas, i allà hem buscat un bar amb wifi per esmorzar, ja que no havíem reservat cap hostal. Hem trobat un bar, però el wifi no funcionava bé... 

Plaza de Armas de Cusco, des del bar on hem esmorzat
Així que, un cop esmorzats, hem passejat i donat mil voltes tot carregats fins que hem trobat un altre bar on el wifi funcionava. Ens ha costat, eh! Diumenge i festiu -carnaval-, estava quasi tot tancat!!! Des d'allà hem reservat un hostal a dos cuadras de la Plaza de Armas. L'hem buscat, l'hem trobat i hem descansat una mica. Hem sortit sobre l'hora de dinar i ens hem trobat amb un munt de paradetes de menjar típic al carrer del costat. Hem preguntat preus i ens hem assegut en una de les taules: tallarines + pollo + papas. Estava bé, però ens han posat uns platarros!!! Ens ha sobrat i ens ho hem emportat per sopar. 

Paradetes de menjar!
Aquí hem dinat!!
Més peruana impossible!!!!!
 Per la tarda hem passejat pels carrers tranquil·lament i hem fet algunes fotos de la plaça, les esglésies i carrers que recomanava la guia, com el carrer Loreto o el carrer Hatun Rumiyoc. En aquest últim hem pogut veure la piedra de los 12 ángulos. Un nen de deu anys amb molta xerrera ens ha fet de guia uns minuts i ens han ensenyat pedres que representaven un puma, una serp, un còndor... També la pedra dels 13 angles, i la dels 14 (però la famosa és la dels 12, no sé perquè...). Després hem anat a diferents agències turístiques a demanar informació per anar al Machu Picchu, al Valle Sagrado, etc. 

Piedra de los 12 ángulos 
Figura d'un puma, si uneixes diferents pedres
Carrer Loreto
Himne de Cusco
Església de la Compañía de Jesús
No vam descubrir qui era... Pachacutec?
Catedral de Cusco
I durant tota la tarda hem intentat esquivar les pistoles d'aigua, els globus d'aigua i la guerra d'escuma que hi havia a TOTA LA CIUTAT per celebrar el carnaval. Hem aguantat una mica, però no tenien compassió per ningú i al final hem acabat plens d'escuma. Ens perseguien i tot!!! Tant nens, nenes, com adolescents i gent adulta, eh! I hem passat per sota dels arcs de la plaça i allà m'han acorralat uns quants i m'han omplert la cara d'escuma jajaja ha sigut divertit! Que guai celebrar així el carnaval!! :)

La plaça estava plena de gent!
Així ens han deixat...
Quan es feia fosc i començava a fer fred hem tornat a l'hostal. Ens hem dutxat i hem sopat galetes, perquè les sobres del dinar ja no estaven massa bones... Hora de dormir i descansar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada