dilluns, 6 de març del 2017

Cusco: impregnant-nos d'història inca

Avui PER FI hem descansat bé!!! Ens hem aixecat a les 9h passades i hem esmorzat a l'hostal. Després ens hem posat a mirar la guia i entre una cosa i l'altra no hem sortit fins les 11h. Hem anat cap al monument a Pachacuteq, l'inca que va expandir més l'imperi, i que va fer un seguit de canvis urbanístics, socials, agrícoles i polítics que van propiciar l'època àlgida de l'imperi inca. Va ser el 9è inca, però el 1r inca del Tawantinsuyu! A l'interior del monument hi havia diferents pisos i en ells t'anaven explicant la vida de Pachacuteq, la victòria contra els Chancas i tot el que va aconseguir, fins la seva mort. Ho he trobat molt interessant i he fet fotos de tots els cartells! A la part de dalt de tot hi havia un mirador.

Monument a Pachacuteq
Mapa de l'extensió del Tiwantinsuyu
Vista de Cusco des del mirador del monument
Vista de Cusco des del mirador del monument
Vista de Cusco des del mirador del monument
Monument a Pachacuteq
Al sortir hem anat a dinar: hem trobat un restaurant local amb menú a 8 soles!! Super bé i molt bo, amb postre i tot! I choclo amb formatge com a pica-pica! Bon descobriment aquest lloc! Quan hem acabat, hem anat a l'agència turística que ens va agradar més i hem reservat els tours pel Machu Picchu, el Valle Sagrado, i els jaciments arqueològics del voltant de Cusco.

Després hem anat a visitar el Museo Histórico Regional, on va viure l'escriptor i historiador Inca Garcilaso de la Vega els seus primers 21 anys, abans d'emigrar a Espanya. (Atenció: no confondre amb el poeta espanyol Garcilaso de la Vega!). El Garcilaso peruà era descendent d'inca per part de mare!! L'inca Tupaq Yupanqi, fill de Pachacuteq, fou el seu besavi.

Museo Histórico Regional
Pati del museu
Al museu també hi havia ceràmiques d'altres cultures, com els wari, el 1r imperi que es va forjar a Sud Amèrica, abans que l'imperi Inca. També vam poder veure una sala dedicada a Tupac Amaru II (José Gabriel Condorcanqui Noguera), el líder indígena de la rebel·lió anticolonial més gran del s. XVIII. Va guanyar algunes lluites, però finalment el van traïr i els espanyols el van matar a ell, a la seva dona Micaela Bastidas i a tota la seva família a la Plaza de Armas de Cusco. Ha sigut MOLT interessant! Ens han ofert visita guiada gratis però jo preferia llegir els cartellets :)

Mural al carrer on es veu la tortura a Tupac Amaru II (a baix, a la dreta)
Al sortir hem anat al Museo del Chocolate, que estava al costat i era gratiss! Un noi ens ha explicat tot el procés de fabricació i quins eren els principals productors (Costa d'Ivori) i consumidors (Suïssa). Hem provat els grans de cacao (m'han semblat salats!), ens ha dit que la xocolata blanca NO és xocolata (perquè té manteca de cacao però no pols de cacao, i per ser considerat xocolata ha de tenir com a mínim un 10% de pasta de cacao). També ens ha deixat provar:

  • Xocolata amb llet, xocolata pura 70%, xocolata de coca, xocolata de ají i "xocolata" blanca.
  • Mermelada de xocolata de plàtan, de xocolata de maracuyà+mango, i d'una altra fruita tropical.
  • Licor de xocolata, de xocolata+canyella, i crema de licor (xocolata+pisco).
  • Te de xocolata.
Estava tot molt bo! Potser tornaré amb la Núria jejeje!
Quan hem acabat ja eren les 18h passades. Hem anat a un súper a comprar algo per sopar, i ja cap a l'hostal. Mañana más!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada