dimarts, 27 de desembre del 2016

Trujillo 1. Chan chan!

Després de 12h de bus des de Pedro Ruiz (21:00-09:00), hem arribat per fi a Trujillo! Hem agafat un taxi per anar cap al centre i allà ens hem acomiadat de la Vince i l'Ismael. Un cop caminades les "dos cuadras" reglamentàries, hem arribat al nostre hostal. Ens ha atès el Bruno, un noi molt simpàtic que ens ha explicat tot el que podem visitar per aquí, i ens han donat una habitació de quatre llits per a nosaltres dues. 

Hem anat a dinar (sopa + "albóndigas": carn dins d'una espècie de pebrot verd amb ají, merda com picava!!! + el millor cafè que hem pres aquí a Perú) i després hem agafat un bus per anar al complex arqueològic de Chan Chan, a 15min de la ciutat. Hem visitat el museu i he contractat un taxi privat (sí, com unes reines, però és que sinó no ens donava temps a arribar als llocs...) que ens ha portat a veure el que queda de la capital de la cultura Chimú. Les restes de Chan Chan són la ciutat d'adobe més gran d'Amèrica. En resum: molt gran, desèrtic i buit. Ha estat bé! El més xulo eren les sanefes en forma de peixos, ocells, lluna plena, onades, esquirols, la creu inca...






A continuació hem anat a veure la huaca (piràmide, temple) del arcoiris, i sort que el nostre taxista coneixia a la dona, perquè ja era tard i sinó no ens haurien deixat entrar. Aquesta huaca està al mig de la ciutat, però els dibuixos i els relleus estan molt ben conservats, sobretot en un dels costats!! Figures de serps, de ballarins, de l'arc de Sant Martí...



Al sortir, el taxi ens ha portat fins a Huanchaco, a la costa. Allà hem passejat per la platja i hem xafardejat paradetes d'artesans. Hem fet fotos i hem vist la posta de sol. També hem conegut al Jose, un noi colombià que feia malabars, i als seus amics Kristian -peruà- i Anton -alemany-. 




 La Núria i jo hem anat a sopar i després ens hem tornat a trobar amb ells i hem pres una birra al costat del mar. Ha sigut divertit! Bon primer dia de vacances!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada